Reflektion

dsc04555Vi firar nyår i vårt nya hus och reflekterar över hur huset hittills uppfyllt våra förväntningar om hur det skulle upplevas efter att ha levt som invånare i det under åtta månader. Vi ville bygga ett energisnålt hus med ekologiskt hållbara materialval med minsta möjliga klimatpåverkan som också var trivsamt att bo i.
Vi trivs mycket bra och är särskilt nöjda med känslan av att få leva i ett hus med hundra procent trä (massiv trästomme och träfiberisolering) som ger ett behagligt klimat och intryck. Valet av träpanelens ytbehandling med äggoljetempera upplever vi som helt rätt då den är giftfri, diffussionsöppen och ger en vacker lyster. Särskilt nöjda är vi med kulören 22 november i det stora rummet för samvaro.
Den vattenmantlade Brunnerkaminen ger oss effektiv uppvärmning av golv och varmvatten samtidigt som den höjer mysfaktorn. Under de åtta första månaderna har vi förbrukat 2800 kW.  Vi planerar att installera solceller för uppvärmning av poolen och som bidrag till övrig elförbrukning för att ytterligare minska elförbrukningen.
Ännu finns arbete kvar att göra med komplementbyggnaderna, trall och trädgård. Så här långt känner vi oss mycket tillfreds med vår byggnation och det goda livet i Plintsberg.

Detta inlägg publicerades i äggoljetempera, Siljansvy, Trähus, vattenmantlad kamin. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Reflektion

  1. Lottie skriver:

    Förstår att ni trivs, det är ett fantastiskt hus på alla sätt och vis. Ni har verkligen gjort ett fantastiskt jobb. Gott nytt år!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s