Våren kommer så sakteliga

DSC05196Äntligen är det tö på dagarna men det är fortfarande minusgrader på natten. Idag inspekterade vi vårt tak som har varit täckt med mycket snö. Taket är ju låglutande och vi undersökte hur snön smälter och om vattnet rinner åt rätt håll, det vill säga mot avvattningshålen och stuprännorna. Från marken har vi sett att det rinner på friskt ur stuprännorna och vi kunde se att snön smälter successivt på taket med början i de soliga lägena och att vattnet rinner som det ska. Det är fortfarande mycket is och snö på taket och det kommer att dröja länge innan allt är borta. Men lite vårligt är det i alla fall.

Detta inlägg publicerades i Siljansvy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s