Trädgårdsjobb efter harens kalas

För fyra år sedan planterade vi fruktträd för framtida skördar. Två äppelträd och ett plommonträd. För att skydda de nyplanterade träden mot djur som tycker att de är godis att gnaga på har vi haft burar runt träden under vinterhalvåret. Tyvärr har en hare ändå kommit åt att gnaga på stammen på ett av äppelträden och den har gjort det riktigt noga. Den har gnagt runt hela stammen och under förra året fick trädet stå kvar. Det blev grönt och vi hoppades det skulle överleva men nu i vår har vi gett upp förhoppningarna. Under våren såg aromaträdet halvdött ut. Knopparna var små och torra. Nu är ett nytt friskt aromaträd planterat och vi har satt skydd på stammen. Aromaäpplen är ju så goda och vi hoppas att vi ska få skörda sådana om något eller några år.

Detta inlägg publicerades i Siljansvy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s