Om huset

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 14.15.26

PLANLÖSNING

När vi planerade vårt hus ville vi att det skulle vara energisnålt, miljövänligt och trivsamt att bo i. Målet var att skapa ett hus som bestod av 100% trä med diffussionsöppen konstruktion.
Agnas Ark i Leksand har varit vår samarbetspartner och arkitekt Daniel Boberg har skapat huset och bistått med bygglovsansökan. Per Knutz har har hjälpt till med detaljritningar och konstruktioner.
Byggherre har varit Anders Henriksson som även stått för byggnationen.
Jan Erik Stors har varit kvalitetsansvarig.

Materialval:
Väggelementen består av krysslimmat trä som levererats av martinsons i Bygdsiljum.
Takbjälklaget är limträbalkar som också levererats av martinsons.
Vi har använt oss av träfiberisolering av fabrikat Hunton som levererats av Woodisol i Västerås.
Fönstren levererades av Velfac och är av modellen Velfac 200 Energy. Det är ett treglasfönster med argongas. Fönstret är uppbyggt med vitmålad träkarm. Bågen är helt tillverkad i aluminium och vi har valt en svart kulör på den.
U-värdet på glaset är 0,55. Hela fönstrets konstruktion har u-värde 0,8.
Leksandsdörren levererade ytterdörrarna. Vid entrén består dörrpartiet av en slät, svart dörr och även sido- och överljus. Vid groventrén har den svarta dörren ett överljus.

5 kommentarer till Om huset

  1. Sten Hammarlund skriver:

    Hej
    Tack för att ni tog er tid att visa ert husbygge för oss. Kändes väl genomtänkt och många fina lösningar.
    Var inspirerande inför vårt eget bygge på Bastberg.
    Sten och Ylva

    Gilla

  2. Annika Nygårds skriver:

    Hej Anders! Tack för att du på ett så trevligt sätt tog emot den kinesiska delegationen idag! 🎎⛩🇨🇳🎏 Hälsar Annika Nygårds

    Gilla

  3. Annika Nygårds skriver:

    Hej Anders! Tack för att du på ett så trevligt sätt tog emot den kinesiska delegationen idag i ert vackra och intressanta hus! 🎎⛩🇨🇳🎏 Hälsar Annika Nygårds

    Gilla

    • Tack för besöket. Det är stimulerande att få delge besökare våra tankar och idéer om hållbart byggande och landskapsutveckling. Vår dröm och vision är att kunna förverkliga idéen om landskapshotellet Plintsbergs Refugium med det magnifika läget i Dalarna och Sverige.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s